ALTIN 2.445,80
DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Sivilce izleri için 5 doğal yöntem

17.11.2020
982
A+
A-

Sivilce izlerinden kurtulmak isteyenler için etkili maske tarifleri veriyoruz. Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilce izlerini geçiren doğal yöntemler sayfamızda…

Epidermis Lazer Epilasyon
Sivilce izleri için 5 doğal yöntem

Genellikle ergenlik döneminde başlayan sivilce problemleri dönem dönem kendini göstermeye devam eder. Sivilceler, tedavi edilmediği veya elle müdahale edildiği takdirde izler bırakabilirler. Peki, sivilce izleri nasıl geçer? Yüksek Topuklar ekibi olarak sizlere, sivilce izlerini geçiren doğal yöntemler sunuyoruz.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Sivilceler, hormonal dengesizlikler, sağlıksız beslenme gibi etkenler yüzünden ortaya çıkar. Özellikle yağlı ciltler sivilce problemiyle daha sık karşılaşır. Bunu önlemek için bazı konularda daha dikkatli olmak gerekir:

  • Cildi temiz tutmak
  • Doğru cilt bakım ürünleri kullanmak
  • Bol su içmek
  • Sağlıklı beslenmek, sivilce oluşumunu önlemek için dikkat etmeniz gereken konulardır.

Sivilceleri ellemek, daha tamamen ortaya çıkmadan sıkmak sivilcelerin iz bırakmasına neden olur. Bazı sivilceler bunları yapmamış olsanız bile iz bırakabilir. Bu izlerden kurtulmak için doğal yollara başvurabilirsiniz. Evde kolayca yapabileceğiniz maskelerle sivilce izlerinden kurtulmak mümkün!

Elma sirkesi ile sivilce izlerine son!

1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Akşam yatmadan önce uygularsanız, cildinizde daha uzun süre tutarak etkisini artırabilirsiniz. Sabah uyandığınızda yüzünüzü yıkayın ve nemlendirin.

Karbonat maskesi

1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Macun kıvamına geldikten sonra sivilce izlerinizin olduğu bölgeye uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Karbonatı aktif sivilcelerin üzerine uygulamamaya dikkat edin. Sivilcelerin artmasına neden olabilir.

C vitamini ile cildinizi yenileyin!

Portakal, limon gibi C vitamini içeren besinler kolajen üretimini artırarak cildinizi yeniler. Ayrıca renk açıcı özelliğe sahiptirler. Pamuk yardımıyla sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirin.

Yoğurt maskesi ile cilt bakımı

Yoğurt, içeriğindeki laktik asit sayesinde cildi beyazlatır. Aynı zamanda sivilcelerin cilde verdiği zararı azaltır. Yoğurdu doğrudan yüzünüze uygulayabilirsiniz. Daha yoğun kıvamlı bir maske elde etmek istiyorsanız, toz haline gelmiş yulaf ezmesiyle yoğurdu karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra durulayın. Bu maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda, sivilce izlerinin azaldığını göreceksiniz.

Salatalık maskesi ile ferahlayın!

Salatalık yatıştırıcı özelliği sayesinde, sivilcenin cilde verdiği zararı azaltır. Kızarıklıkları geçirir. Salatalığı rendeleyerek veya dilimleyerek sivilce izlerinizin üzerine uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi her gün düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Sivilce izleri için doğal yöntemler dışında cildi temiz tutmak, makyajla uyumamak ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Ayrıca, güneşe çıkmadan önce yüzünüze mutlaka yüksek koruma faktörlü bir krem uygulamalısınız. Cildinizdeki sivilce izleri ve lekeler ciddi boyutlara ulaşırsa bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederiz.

 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.