ALTIN 2.445,80
DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Cilt tipi nasıl belirlenir?

16.11.2020
768
A+
A-

Her cilt tipinin ihtiyaç duyduğu şey farklıdır. Cilt tipimi nasıl anlarım diye merak ediyorsanız, sizlere cilt tiplerinin özelliklerini sunuyoruz.

Epidermis Lazer Epilasyon
Cilt tipi nasıl belirlenir?

Cildinize yapacağınız bakımlar için öncelikle cilt tipinize doğru karar vermelisiniz. Çünkü, her cilt tipinin ihtiyaç duyduğu şey farklıdır. Cilttipiminasılanlarım diye merak ediyorsanız, sizlere cilt tiplerinin özelliklerini sunuyoruz. Cilt tiplerinin özelliklerini öğrenerek, cilt tipinizi belirleyebilirsiniz.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Kuru cilt

Kuru cildi normal ciltten ayırmak güçtür. Cildin kuru olup olmadığını anlamak için önce cildi makyaj, krem ve gün içerisinde üzerinde oluşan yağ ve kirden arındırmak gerekir. Cildinizi ılık suyla yıkadıktan sonra havluyu fazla bastırmadan kurutun.

  • Kuru ciltler genel olarak donuk ve solgundurlar.
  • Kılcal damarlar yüze kızartılı bir görüntü verir.
  • Deri de pul pul döküntüler vardır. Bu döküntüleri özellikle burun kenarlarınızda ve gözaltlarınızda arayabilirsiniz.
  • Göz ve dudak kenarlarında ince kırışıklıklar vardır.

Öneri: Cildinizi ılık suyla yıkayın. Çünkü soğuk su gözeneklerinizde kapanmaya yol açar. E vitamini içeren bir nemlendiriciyi her gün uygulayın.

Normal cilt

İsmi her ne kadar normal olsa da en nadir rastlanan cilt türü budur.

  • Normal ciltler hafif gergindir.
  • Kırışıksızdır.
  • Pürüzsüzdür.

Öneri: Cildinizin kıymetini bilin ve cilt bakımlarınızı aksatmayın.

Yağlı Cilt

Yağlı cilde sahip olanlar genellikle sivilce sorunu yaşamaktan şikayet ederler.  Peki, Pozitif Yüksek Topuklar kadınları, hiç düşündünüz mü? Yağlı ciltlere devamlı bir ışıltı hakimdir. Yağlı ciltleri başka nasıl tanırız derseniz?

  • Gözenekleri geniştir.
  • Burun ve çenede yağ noktaları bulunur.

Uyarı: Yağlı ciltlerin genellikle uç noktaları kurudur. Bu sebeple yağlı cilt sahibi kimseler ciltlerini karma cilt zannetme hatasına düşerler.

Öneri: Cildinizi her gece ılık yeşil çayla temizleyin. Soğuk suyla yıkayın. Soğuk su gözeneklerinizi sıkılaştırır.

Karma Cilt

En sık rastlanan cilt tipidir. Yağ bezleri yüzün bazı kısımlarında fazla bazı kısımlarında ise az çalışırlar. Karma ciltleri nasıl tanırız?

  • Burun ve çene yağlıdır.
  • Göz kenarları kurudur ve ince kırışıklıklar vardır.

Öneri: Burun ve çene bölgenizi ılık yeşil çayla temizlemek yağlanmayı alacaktır. Ancak yüzün diğer bölgeleri kişiden kişiye kuru veya normal cilt tipi özellikleri gösterdiğinden bakımı da kişiye özeldir.

Cilttipleri hakkında bilgi sahibi oldunuz. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, cildinizi her zaman temiz tutun ve nemlendirin. Cilt bakımı hakkında diğer yazılarımızı okuyun:

Temiz ve güzel bir cilt için ne yapmalı?

Sivilce oluşumunun önemli nedenleri

Gözenek sıkılaştırıcı maske tarifleri

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.