ALTIN 2.504,12
DOLAR 32,5994
EURO 34,8008
BIST 9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Temiz ve güzel bir cilt için bunlara dikkat edin!

16.11.2020
948
A+
A-

Herkes, temiz ve güzel bir cilde sahip olmak ister. Ancak, bunun için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Sizlere, temiz ve güzel cilt için harika tüyolar sunuyoruz.

Epidermis Lazer Epilasyon
Temiz ve güzel bir cilt için bunlara dikkat edin!

Herkes, temiz ve güzel bir cilde sahip olmak ister. Ancak, bunun için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. En yakın arkadaşınız olarak sizlere, temiz ve güzel cilt için harika tüyolar sunuyoruz. Bu tüyolar sayesinde, hayalinizdeki cilde sahip olmanın o kadar da zor olmadığını göreceksiniz!

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Her gün fondöten ve kapatıcı mı kullanıyorsunuz? O zaman buna biraz ara verin! Birkaç gün de olsa fondöten ya da kapatıcı kullanmamaya çalışın. Bu makyaj ürünlerinin kullanımına ara vermek cildinizin nefes almasına ve detoks yapmasına fırsat verir.

Makyajla uyumak, cildinize yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biridir. Kimi zaman makyajınızı temizlemeye çok üşeniyor olabilir. Bu gibi durumlar için yatağınızın yanında makyaj temizleyici malzemeler bulundurabilirsiniz.

Makyaj fırçaları düzenli olarak temizlenmediğinde adeta bir bakteri yuvası haline gelir. Fırçaların cildinize her temasında, akne oluşumuna neden olan bakteriler fırçaya geçer ve bir sonraki kullanımda bu bakteriler tekrar cildinize bulaşır. En az 2 haftada bir makyaj fırçalarınızı temizlemelisiniz.

Cildinizi korumak için makyaj malzemelerinin son kullanma tarihlerini kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Uyku esnasında saçınızdaki ve cildinizdeki yağlar yastık kılıfına bulaşır. Bu durum zamanla cildinizin zarar görmesine neden olur. Yastık kılıflarını düzenli olarak değiştirerek, cildinizi temiz tutar, bakteri oluşumunu engellersiniz.

Yastık kılıfında olduğu gibi telefonda da bakteriler zamanla birikir. Bu nedenle, kullandığınız telefonu ara ara antibakteriyel temizleyicilerle temizlemenizde fayda vardır.

Sağlıklı bir yaşam sağlıklı bir cildi de beraberinde getirir. Bu yüzden, düzenli egzersiz yapmak cilt güzelliği için çok önemlidir. Egzersiz, kan akışını hızlandırarak, daha temiz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Su, sağlıklı yaşamın ve güzel bir cildin olmazsa olmazıdır. Gün içinde yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun. Böylece, cilt sağlığınızı artırabilirsiniz.

Güzellik uykusu diye boşuna dememişler! Cildin nefes alması, rahatlaması ve yenilenmesi için düzenli uyku çok önemli.

Akneli ve hassas bir cilde sahipseniz, cildinizle sürekli uğraşmaktan vazgeçin. Cildinizi sıkmaktan, sert ovmalardan kaçının. Ciltteki sorunlu bölgelerle sürekli uğraşmak, bölgedeki bakterilerin diğer bölgelere yayılmasına neden olabilir.

Sürekli yüzünüze dokunuyorsanız, ellerinizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Aksi takdirde, ellerdeki bakteri ve yağlar sürekli olarak cildinize yayılacaktır.

Duş esnasında, yüzünüzü yıkamadan önce saçlarınızı yıkayın. Bu sıralamaya dikkat ettikten sonra cildinizdeki değişimi göreceksiniz.

Güneş kremini yazdan yaza mı kullanıyorsunuz? Güneş kremi kullanmak için yazı beklemenize gerek yok. Cildinizi, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için her daim güneş kremi kullanmalısınız.

Egzersiz yapıyorsanız, egzersizden önce ve sonra mutlaka yüzünüzü yıkamalısınız. Önce yıkamanızın sebebi, gün boyu yüzünüzde olan makyajın ter ile birleşmesini önlemektir. Bu yüzden egzersize başlamadan önce yüzünüzün temiz olduğundan emin olmalısınız.

Sigaranın zararlarından tekrar tekrar bahsetmeye gerek yok. Daha sağlıklı ve genç bir cilt istiyorsanız kesinlikle sigaradan uzak durmalısınız. Sigara demek, ciltte kırışıklık, kuruluk, çizgiler ve bol toksin demektir.

Numaralı gözlük veya güneş gözlüğü kullanıyorsanız, bakteri oluşumunun önüne geçmek için gözlüğünüzü düzenli olarak temizlemelisiniz.

Stres, ne yazık ki tüm sağlık sorunlarını tetikliyor, cilt problemleri de buna dahil. Stresli bir günün etkilerini üzerinizden atmak için, banyo keyfi yapabilir veya koşuya çıkabilirsiniz.

Yüzünüzü temizlemek için yatma saatini beklemeyin. Eve döndüğünüzde yüzünüzü yıkayarak, günün kirinden ve yorgunluğundan uzaklaşabilirsiniz.

Hormonlar, bazı cilt problemlerinin meydana gelmesinde büyük rol oynar. Daha önce sivilce problemi yaşamayan biri olarak, bir anda yüzünüzü sivilceler bastıysa hormonlarda bir tuhaflık olabilir. Regl döneminde çıkan sivilceler gayet normaldir, ancak sivilceler çene ve yanak bölgesinde yoğunlaşırsa, ilk yapmanız gereken jinekoloğunuza danışmak olmalıdır.

Cilt bakımı hakkında diğer yazılarımız:

Yazın cilt bakımı nasıl olmalı?

Sağlıklı bir cilt için yemeniz gereken besinler

Cilt bakımında yapılan yanlışlar

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.