ALTIN 2.281,73
DOLAR 32,3296
EURO 35,0509
BIST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Tampon nasıl yerleştirilir?

16.11.2020
774
A+
A-

Adet döneminde tampon kullanıyorum. Peki, tampon nasıl yerleştirilir, kullanmak sağlıklı mı yoksa tampon zararlı mı? Yazımda anlatıyorum.

Epidermis Lazer Epilasyon
Tampon nasıl yerleştirilir?

Arkadaşım Duygu, adet döneminde tampon kullanıyor ve bana tavsiye ediyordu. Ona ilk sorum, “Tampon nasıl yerleştirilir, tampon kullanımı rahat mı?” şeklinde oldu. Benim gibi merak edenler için tampon kullanımı hakkında bilgileri paylaşıyorum.

Tampon kullanımı için merak edilenleri anlatıyorum

Kolayca tampon yerleştirmeyi öğrendim. Adet dönemlerimde her zamankinden daha temiz, rahat ve güvenli hissediyorum. Ben de sizlere, tampon kullanmayı öneriyorum.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

1. Tampon nasıl yerleştirilir?

Tampon yerleştirmek için teknik var.

Tampon kullanımı için benim en rahat ettiğim pozisyon çömelmek, bu sayede vajina girişi iyice açılıyor ve tamponu kolayca içeriye yerleştirebiliyorum. İki tür tampon var: Birincisi şırınga gibi itilerek kullanılan, diğeri ise klasik tampon elle içeri doğru yerleştirilen. Ben daha çok klasik tampon kullanıyorum.

Tamponun dışındaki plastik koruyucu bandı çıkarıyorum. Bacaklarımı iyice açarak çömeliyorum ve tamponu parmak ucumla içeri doğru itiyorum. Tamponu hissetmeyecek kadar içeri yerleştirmek gerekiyor. İpinin dışarıda kaldığından emin olun.

2. Ben neden tampon kullanıyorum?

Tampon kullanmaktan çok memnunum.

Biliyorum, tampon ülkemizde pek yaygın değil ama bir kere deneme şansı verdiğinizde, ondan vazgeçmeyeceksiniz. Çünkü sızıntı yok, koku yok, kıyafetten belli olmak yok, taşıması kolay, kaşıntı veya tahriş olmak yok… Tampon kullanarak, adet döneminde havuz veya denize girmek, abiye elbise giymek gerçekten çok büyük rahatlık.

3. Tampon kullanmak zararlı mı?

Bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

İki saatte bir, eskisini çıkarıp yeni tampon yerleştirmek gerekiyor. Bu sayede vajina içi sağlık ve temizliği koruyabiliriz. Yalnız, genital bölgede akıntı, mantar gibi hastalıklar varsa tampon kullanımı sizin için uygun olmayabilir.

4. Tampon kızlık zarını bozar mı?

Vajinal tampon bakirelere uygun değildir.

Tampon, vajina içine yerleştirildiği için kızlık zarını bozar. Bu sebeple, eğer bakireyseniz kesinlikle tampon kullanmayınız. Adet dönemlerinde hijyenik ped kullanmak sizin için uygundur. Cinsel ilişki yaşamaya başladıktan sonra tampon kullanabilirsiniz.

5. Tampon nasıl seçilir?

Size en uygun tamponu seçebilirsiniz.

Regl döneminin yoğunluğuna ve vajina boyutuna göre size en uygun tamponu seçerek kullanmaya ve adet günlerinde tampon rahatlığını yaşamaya başlayabilirsiniz. Üstelik, tampon çantanızda az yer kaplar ve istediğiniz yere rahatlıkla götürebilirsiniz; çantanın ucundan köşesinden görünmez.

Tampon kullanmaya ilk başladığınız günlerde kendinizi biraz rahatsız hissedebilirsiniz, bu çok normaldir. Tamponu doğru şekilde yerleştirip alıştığınızda, regl olduğunuzu bile unutacaksınız. Abiye elbise veya beyaz pantolon giyeceğiniz zamanlarda “eyvah acaba ped kullandığım belli olur mu?” gibi endişeler yaşamayacaksınız.

6. Tampon kullanmak sağlıklı mı?

Tampon yerleştirme şeklinde dikkat etmelisiniz.
  • Koku yapmaz, rahat edersiniz.
  • Sızıntı yapmaz, kıyafetleriniz kirlenmez.
  • Havuza, denize girebilirsiniz.
  • Alerji, kaşıntı, sivilce yapmaz.
  • Kirli kanı güçlü bir şekilde çeker.
  • Yanınızda taşıması ve çöpe atması kolaydır.
  • Abiye elbiselerden veya açık renk kıyafetlerden belli olmaz.
  • Adetliyken ağda yaptırmak isterseniz, tampon takıp yaptırabilirsiniz çünkü kan akışını durdurur.

Tampon hakkında en çok merak edilenler

Tampon kullanımı bence çok rahat hissettiriyor.

Tampon kullanımında sanılanın aksine idrara çıkmada sıkıntı yaşanmaz. Çünkü idrar deliği ve adet kanının geldiği yer farklıdır. Tampon kullanımı yüzme, dans ve zorlu spor etkinliklerine olanak sağlar.

Adet süresince oluşan kokunun önüne geçmesiyle kadınların bu dönemi rahat geçirmesini sağlar. Adet dönemi dışında akıntı ya da herhangi bir fizyolojik neden sebebiyle kesinlikle tampon kullanmayınız. Uzun süreli kullanımlarda (6-8 saat), özellikle sıcak havalarda toksik şok sendromuna sebep olabilir. Bunun için tamponunuzu süre uzamadan çıkartın.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.