ALTIN 2.302,59
DOLAR 32,3119
EURO 35,1160
BIST 9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Kadınların cinsel problemlerinin psikolojik nedenleri

17.11.2020
1.027
A+
A-

Kadınların cinsel problemlerinin psikolojik nedenleri;Bir çok kadın cinsel ilişki sırasında partnerine tam anlamıyla katılmıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye üzerinde 10 kadından 9’u cinsel

Epidermis Lazer Epilasyon
Kadınların cinsel problemlerinin psikolojik nedenleri

Bir çok kadın cinsel ilişki sırasında partnerine tam anlamıyla katılmıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye üzerinde 10 kadından 9’u cinsel yaşantısından mutsuz. Bu mutsuzluğun kişinin hisleri ile ilgili olduğu ön görülüyor. Büyük nedenler ise psikolojik nedenler olarak ortaya çıkıyor.

Cinsellikten uzak yetiştiriliyorlar

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Mahalle baskısı, örf ve adetler gereği cinsellikten uzak yetiştiriliyorlar. Bu yüzden neyin cinsel olarak uyarıcı olduğunu çoğu zaman bilmiyorlar ve dile getiremiyorlar.

Kendilerini yetersiz görüyorlar

Özgüven ve psikoljik sorunlar sebebiyle kendilerini cinsel ilişki sırasında veya öncesinde yetersiz gördükleri için çekiniyorlar.

Eşlerine göre hareket etmeleri dayatılıyor

Sevişme sırasında insiyatif almaktansa erkeğin isteklerini ön plana koyuyorlar. Yani dayatılan istekleri uyguluyorlar ve cinsel hayatlarından mutsuz oluyorlar.

Eşini memnun edememe endişesi uyarılmayı güçleştirir

Çocukluğundan itibaren pek çok şey dayatılan kadından her zaman bir beklenti var. Beklentilerin oluşturduğu psikolojik baskı ortaya memnun edememe endişesini çıkarıyor.

 

Aile içi şiddet erkeklerden soğutuyor

Türkiye şartlarında küçük yaşlardan itibaren gerek sözlü gerek fiziksel şiddete maruz kalan kadınlarda oluşan psikoloji onları erkeklerden uzaklaştırıyor.

 

Stres ve üzüntü de cinselliği etkiler

Yas, ekonomik güçlükler, bir yakının hastalığı gibi kişide sıkıntı ve üzüntü yaratan olaylar ya da hayati önemi olan sorunlar cinsel isteği azaltabilir.

Yaş ilerledikçe sekse ilgi azalabilir

Yaşlandıkça cinsel tepkimeler azalabiliyor. Buna hormonların çalışması ile ilgili bir durum olarak bakılıyor.

 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.