ALTIN 2.434,67
DOLAR 32,4832
EURO 34,9902
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Jilet sonrası kaşıntı nasıl geçer?

16.11.2020
776
A+
A-

Jiletle aldıktan sonra kaşıntı, kızarıklık ve tahrişi geçirme yollarını anlatıyoruz. Tüylerin daha geç çıkması ve jilet sonrası ne yapmalı?

Epidermis Lazer Epilasyon
Jilet sonrası kaşıntı nasıl geçer?

Tüylerinizi jiletle aldıktan sonra kaşıntı, tahriş ve kızarıklık olabilir. Bunlar hem canınızı yakar hem kötü bir görünüm yaratır. En yakın arkadaşınız ‘Yüksek Topuklar’ kadın sitesi olarak, jilet sonrası kaşıntı nasıl geçer gibi sorulara, çözüm önerileri sunuyoruz.

Jilet sonrası kaşıntı sorunlarına çözümler var.

Jilet sonrası kaşıntı sorununu çözmek için tavsiyelerimize güvenebilirsiniz. Özellikle, bebe yağı kullanarak tüy almayı mutlaka deneyin; memnun kalacaksınız.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

1. Bebe yağı sürerek jiletle alın

Cildinizi yatıştırmak için bebe yağı kullanabilirsiniz.

İşte size, mükemmel bir öneri: Bacak, koltuk altı veya genital bölgedeki tüylerinizi almadan önce ince bir tabaka halinde bebe yağı sürün. Tüylerinizi jiletle bu şekilde alın ve göreceksiniz ki kaşıntı, kızarıklık veya tahriş olmayacak. Aynı şekilde, kaşıntı oluştuğunda bebe yağıyla rahatlama sağlayabilirsiniz.

2. Jilet sonrası tıraş losyonu kullanın

Jilet sonrasında tıraş losyonu sürebilirsiniz.

Erkeklerin tıraş losyonu, bizler için de kurtarıcıdır. Jiletle istenmeyen tüyleri aldıktan sonra tıraş losyonu sürün. Göreceksiniz ki hassasiyet azalacak, kaşıntı ve kızarıklık yok olacaktır.

3. Aloe vera ile problemi çözebilirsiniz

Doğal yöntemlerle bacaklarınızı rahatlatın.

Aloe vera, cildi yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Jilet sonrası kaşıntıyı önlemek için aloe vera jelini veya aloe vera içeren kremleri kullanabilirsiniz. Kaşıntı genellikle, tüyleri aldıktan birkaç gün sonra başlar. Aloe verayı o zaman da kullanabilirsiniz.

4. Soğuk suyla cildinizi yatıştırabilirsiniz

Jiletle tüyleri aldıktan sonra soğuk su tutun.

Vücudunuzdaki tüyleri jiletle aldıktan sonra, kaşıntıyı ve kızarıklığı önlemek için bacaklarınızı soğuk suda bekletebilirsiniz. faydalanabilirsiniz. Diğer yöntem ise bir poşete buz doldurup kızaran veya tahriş olan bölgeye 10-15 dakika soğuk kompres yapmaktır.

5. Jilet sonrası antibiyotikli krem sürebilirsiniz

Eğer durum çok kötüyse, krem kullanabilirsiniz.

Tıraş sonrası tahriş ve kızarıklık nedeniyle cildinizde yaralar meydana gelebilir. Antibiyotikli kremler hem yaraların iyileşmesini hızlandırır, hem de mikrop kapmasını önler. Bu kremleri eczaneden alarak, tahriş olmuş cildinize gönül rahatlığıyla sürebilirsiniz.

6. Tekrar jilet kullanmak için bekleyin

Yeniden tüyleri almadan önce bekleyin.

Tahriş olan bölgeye tekrar tekrar tıraş etmekten kaçının. Bu bölgeyi iyileşene kadar nemlendirmeye özen gösterin. Alkol içeren ürünlerden kesinlikle uzak durun.

7. Uzun süreli çözümleri tercih edebilirsiniz

Ağda veya lazer epilasyon daha iyi olabilir.

Jiletle tüyleri almak kolay, acısız ve zahmetsiz oluyor. Bu konuda kesinlikle hemfikiriz. Ama tüyler kısa sürede yeniden çıkıyor. Üstelik, tahriş olmuşsa uzayana kadar beklemek zorunda kalıyoruz. Lazer epilasyon, ağdayla almak, evde epilatör kullanmak gibi daha uzun süre temizlik ve konfor sağlayan yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu konularda detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa, ‘Yüksek Topuklar‘ kadın sitemizdeki özel haberleri okuyabilirsiniz.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.