ALTIN 2.496,45
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Güneşten korunmak için ne yapmalı?

16.11.2020
861
A+
A-

Güneş ışınları, sağlığın açısından zararlı etkiler gösterebilir. Bu yüzden, güneşten korunmak çok önemlidir. Sizlere güneşten korunmanın yollarını açıklıyoruz.

Epidermis Lazer Epilasyon
Güneşten korunmak için ne yapmalı?

Güneş, serotonin hormonu salgılanmasını sağlayarak kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olur. Aynı zamanda, vücuttaki D vitamini üretimini destekler. Ancak güneş ışınları, sağlığın açısından zararlı etkiler gösterebilir. Bu yüzden, güneşten korunmak çok önemlidir. Yüksek Topuklar ekibi olarak sizlere güneşten korunmanın yollarını açıklıyoruz. Cilt sağlığınızı korumak için özel haberimizi hemen okumaya başlayın.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Güneşten yayılan UVA ve UVB ışınları, cildi yaşlandırır, ciltte leke ve yanık gibi ciddi problemlere yol açar. Bunu önlemek için, güneş koruyucu kremleri günlük bakım rutininizden asla çıkarmamalısınız.

D vitamini üretimini artırmak için güneşin altında saatlerce yatmanız gerekmez. Haftada 2-3 defa yaklaşık 15 dakika sadece elinizi güneşte tutmanız bile gerekli D vitamini sentezi için yeterlidir. Böylece, fazla güneş ışınına maruz kalmaz ve cildinize zarar vermezsiniz.

Güneş koruyucu krem uygulamasını giyinmeden önce gerçekleştirin. Giyindikten sonra, kol, dekolte gibi güneşe maruz kalan bölgelere krem uygulamada zorlanabilirsiniz.

Güneş ışınları bulutlardan geçebilir. Bu nedenle sadece güneşli günlerde değil, bulutlu havalarda da güneş koruyucu kreminizi kullanmalısınız.

Cilt üzerinde, çevresel faktörlere karşı doğal bir koruyucu tabaka bulunur. pH değeri 5.5 olan bu doğal tabakanın sağlıklı kalması için aynı pH değerine sahip ürünler kullanmalısınız. Bu yüzden, güneş kreminizin de pH değeri 5.5 olmalıdır.

Fondöten, BB krem gibi makyaj ürünlerinin bazıları SPF’li olabilir. Siz yine de yeterli koruma için, güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Güneş kremlerinin ömrü bir yıldır. Bir yıl sonra etkileri azalır. Bu nedenle, kullandığınız ürünün tarihine dikkat edin. Her yıl yeni bir güneş kremi almaya çalışın.

Gün içinde çok terliyorsanız, suya dayanıklı güneş kremi tercih etmelisiniz. Yaz günlerinde güneş kremini çantanızdan çıkarmayın. Arada tazelemeniz gerekebilir.

Güneş kremini dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce uygulamalısınız. Çünkü, kremin etkisini göstermesi için biraz beklemeniz gerekir.

Güneşten korunmanın yollarını öğrendiniz.

Yüksek Topuklar öneriyor:

Güneşlenirken bu hataları yapmayın!

Güneş yanığını geçiren yöntemler

Cildinizi güneşten koruyan besinler

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.