ALTIN 2.433,58
DOLAR 32,5108
EURO 34,9455
BIST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Evde cilt beyazlatma yöntemleri

16.11.2020
776
A+
A-

Evde cilt beyazlatma yöntemleri;Cildinizde çevresel faktörler nedeniyle lekeler oluşabilir ve cilt renginiz koyulaşabilir. Cildinizin rengini açmak için evde rahatça uygulayabileceğiniz

Epidermis Lazer Epilasyon
Evde cilt beyazlatma yöntemleri

Cildinizde çevresel faktörler nedeniyle lekeler oluşabilir ve cilt renginiz koyulaşabilir. Cildinizin rengini açmak için evde rahatça uygulayabileceğiniz cilt beyazlatma yöntemlerini sizler için listeledik. Yüksek Topuklar ekibi olarak hazırladığımız yazımızı okuyarak cilt beyazlatma yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Cilt rengini koyulaştıran çevresel faktörlerin içinde alışkanlıklarınız da yer alır. Sigara kullanımı, aşırı kahve ve kafein içeren içecekler tüketme ciltte lekelere sebep olur. Özellikle güneşin etkili olduğu günlerde koruyucu sürmemek cildinizde kalıcı lekeler oluşmasına yol açar. Cildinizin daha parlak ve aydınlık bir görünüme kavuşmasını mı istiyorsunuz? O halde, evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri tercih edin. İşte sizler için listelediğimiz o yöntemler…

Pirinç unuyla cildiniz beyazlasın!

Pirinç unu ve sütle hazırlanan bu maske, cilt beyazlatma konusunda en etkili yöntemlerden biri. Yarım çay bardağı pirinç ununu ve bir çay bardağı sütü karıştırın, bulamaç halindeyken yüzünü sürün. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Pirinç unu, içeriğindeki nişasta sayesinde cilt tonunuzu açacaktır. Haftada en az iki kez uygularsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Yoğurt maskesi ile cildinizi parlatın!

Yoğurdun sağlığa faydalarının yanı sıra cilde faydaları da çok fazla. Yoğurt, içeriğindeki laktik asit sayesinde cilt renginizi açar. Ancak, maskeyi uygularken kullandığınız yoğurdun ev yapımı yoğurt olmasına dikkat edin. Yoğurdu cildinizin her yerine eşit miktarda sürün. Kuruduktan sonra soğuk suyla yıkayın. Düzenli kullanıldığında, yaklaşık 1 ay içinde cildiniz daha parlak bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Yoğurt ve portakal kabuğuyla maske!

Zengin C vitamini içeriğiyle portakal cilt için faydalı meyvelerden biridir. Cilt lekelerini açar ve güzel kokusuyla cildinize ferahlık verir. Portakal kabuğunu tek başına uygulamak yerine yoğurtla karıştırıp uygularsanız daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1-2 çorba kaşığı yoğurtla karıştırın. Daha sonra cildinize sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra soğuk suyla cildinizi durulayın.

Salatalık maskenize limon ekleyin!

Salatalık maskesi, cilt için evde uygulanan doğal yöntemlerden biridir. Salatalık maskesi uygularken içine ekleyeceğiniz taze sıkılmış limon suyu cilt renginizi gözle görülür şekilde açacaktır. Küçük bir salatalığı iyice yıkayıp mutfak robotundan geçirin. Daha sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve karışımı yüzünüze sürün. Limonun leke açıcı özelliği sayesinde cildinizdeki lekeler azalacaktır. Ayrıca salatalığın ferahlatıcı etkisiyle sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşacaksınız.

Bal ve bademle cildinizi yenileyin!

Bademin içerisindeki doğal yağlar cildinizi nemlendirir ve cilt renginizin açılmasını sağlar. Bal ile birlikte uyguladığınız zaman ise balın özelliği sayesinde, cildinizi yumuşatır ve hücreleri yenileyerek onarır. 1 tatlı kaşığı süt tozu, 1 çorba kaşığı bal ve 1 çorba un haline getirilmiş bademi karıştırın. Macun haline gelen bu karışımı yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Son olarak cildinizi soğuk suyla durulayın.

Zerdeçal ve tam buğday ununu deneyin!

Zerdeçal ve tam buğday unu beyazlatıcı etkiye sahiptir. Ancak, içine biraz taze sıkılmış limonun suyu eklerseniz hem uygulaması kolay olur hem de limon karışımın etkisini artırır.

1 çay kaşığı zerdeçal tozu, 2 tatlı kaşığı buğday unu ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Son olarak soğuk suyla cildinizi durulayın.

Yukarıda saydığımız maskeleri düzenli olarak uyguladığınız takdirde cildinizin beyazlayacak ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşacaktır. Cilt beyazlatma için evde uygulanabilecek doğal yöntemleri tercih ederek istediğiniz cilde sahip olun.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.